Om duidelijk te maken wat we met onze artikelen gaan doen hebben we een contentplanning gemaakt. Dit is overzichtelijk voor de redactie. Hierin staan type artikelen, en wanneer welk artikel af moeten zijn. Er is een contentplanning gemaakt voor de aankomende drie weken. Hierin kunt u zien dat de content die wekelijks wordt geupload ook elke week in dezelfde hoeveelheid terugkeert.  De artikelen zijn gebaseerd op onderwerpen en gebeurtenissen uit de provincie Noord-Holland.

Week 1:

schermafbeelding-2017-01-31-om-15-11-03

Week 2:

schermafbeelding-2017-01-31-om-15-03-26

Week 3:

Schermafbeelding 2017-01-31 om 15.04.20.png

De onderwerpen waar we op de blog over schrijven zijn: een winkel voor lange mensen in Hoofddorp, het azc in het Gooi, de zwarte markt in Beverwijk, seksclub Boccaccio in Laren, cocaïne gebruik in Volendam, vergrijzing in Bloemendaal en de psychiatrie in Heiloo. Deze artikelen zullen onder de pijlers van VICE vallen. Het betreft de pijlers: Entertainment, Politiek en Drugs.

We willen de aandacht van de lezer trekken door aantrekkelijke afbeeldingen te laten verschijnen op de blog. Deze afbeeldingen passen goed bij de artikelen, als je alleen al een afbeelding zal zien begrijp je wat het onderwerp van het artikel zou moeten zijn. We zorgen ervoor dat de onderwerpen/thema’s die op de blog verschijnen actueel zijn en jongeren aantrekt te lezen. We zullen een regelmaat hanteren in de type artikelen die we gaan uploaden op de blog. Elke week zullen er vier sfeerreportages, twee achtergrondartikelen en één interview verschijnen.


Om een duidelijk en verzorgd beeld te geven, hebben wij gebruik gemaakt van sjablonen. Op deze manier kunnen wij een juiste uitstraling hebben wat past bij de site. Ook als het hier om verschillende onderwerpen gaat.

schermafbeelding-2017-02-03-om-18-08-26

SFEERREPORTAGE: Bij een sfeerreportage hebben wij gebruik gemaakt van een rustig maar overzichtelijk beeld. Bij een sfeerreportage moet je namelijk en zo goed mogelijk beeld krijgen bij het artikel. Het artikel begint met een foto, vervolgens een lang stuk tekst en tussen in nog eventueel beeldmateriaal om de tekst nog te verduidelijken.

schermafbeelding-2017-02-03-om-18-16-59

ACHTERGRONDARTIKEL: Bij een achtergrondartikel wordt er eerst gebruik gemaakt van een klein stuk tekst, de inleiding. Hierin staat een korte introductie waar het artikel over gaat. Vervolgens volgt het artikel en wordt er pas onder aan het artikel gebruik gemaakt van een eventuele foto.

schermafbeelding-2017-02-03-om-18-12-20

NIEUWSBERICHT: Bij een nieuwsbericht is er als eerst een foto geplaatst. Zo is het overzichtelijk en duidelijk te zien waar het artikel over gaat. Vervolgens wordt de locatie genoemd met een korte inleiding en daarna volgt het uitgebreide artikel.

Plaats een reactie