Op deze pagina is de toelichting en gedachte van ieder artikel te vinden.

Waar lange mensen mee moeten dealen – Ana

Ik heb naar nieuws gezocht in dorpen/steden, in de desbetreffende provincie, die bij mij in de buurt liggen, namelijk Aalsmeer, Hoofddorp, Uithoorn etc. Wat gelijk opviel, was het nieuws over de twee gigantische mannen die naar Hoofddorp kwamen om daar de winkel ‘Pretty Tall’, een kledingwinkel voor lange mensen, te bezoeken. Ik heb gepraat met een medewerkster in de kledingwinkel en dit heeft mij wat nieuwe inzichten gegeven voor het schrijven van mijn artikel. Daarnaast heb ik ook gebruik gemaakt van internet om mijn VICE artikel te schrijven.

Gooische bewoners voelen zich te highclass voor vluchtelingen – Robin

Mijn artikel gaat over het asielzoekerscentrum Crailo in de regio ’t Gooi. Er was veel protest tegen de komst van dit centrum. Mijn artikel belicht het contrast tussen de vluchtelingen die niks hebben in hun leven en de mensen in ’t Gooi die met rijkdom worden overgoten. Met het artikel wil ik laten zien hoe misgunnend en egoïstisch mensen kunnen zijn als het aankomt op de hulp voor vluchtelingen. Dat mensen die alles hebben niks willen doen voor mensen die niks hebben.

Op bezoek bij seksclub Boccacio in Laren – Rosemarijn

Voor mijn artikel ben ik op pad gegaan in ’t Gooi. Mijn artikel gaat over een seksclub in Laren genaamd: ‘Boccaccio’. Deze seksclub was onder andere laatst in het nieuws over de moord van Martin Kok. Met dit artikel laat ik zien wat voor seksclub dit is, want zeg nou zelf; een ordinaire seksclub midden in ’t Gooi, daar moet toch een leuk verhaal achter zitten?

De Bazaar in Beverwijk – Iris

Voor mijn artikel ben ik naar de bazaar in Beverwijk geweest. In eerste instantie ging ik er heen om alleen de zwarte markt te bekijken. Daar eenmaal aangekomen bleek de bazaar veel meer te zijn dan alleen de zwarte markt. Ik heb de hele bazaar bekeken en kwam er al snel achter dat er genoeg interessante dingen waren om mijn sfeerimpressie over te schrijven. Ik heb met verkopers en bezoekers gepraat voor een nog beter beeld van de bazaar in Beverwijk.

Waarom er in Bloemendaal geen jongeren wonen – Luc

Voor het project heb ik een sfeerreportage geschreven over de vergrijzing in Bloemendaal. Als je rondloopt in Bloemendaal zie je dat daar vooral ouderen rondlopen. Ik vond dat dit onderwerp goed bij VICE paste, het is een onderwerp gericht op de jongere generatie waar de VICE lezer uit bestaan. Het geeft een beeld met een toevoeging van een professional van de huidige stand van zaken in Bloemendaal.

Hoe er in Volendam meer gesnoven wordt dan in Londen en Parijs – Jochem

Voor mijn artikel, ben ik op pad geweest naar Volendam. Er kwam mij ter oren dat Volendam plaats vier in neemt als meest cocaïne snuivende plaats van Europa. Een heuse prestatie voor een kleine plaats als Volendam. Ik ging erop uit om uit te onderzoeken hoe het kan dat het drugsgebruik in Volendam aanzienlijk veel hoger is dan in andere plaatsen van die grootte. Hoewel er niet veel personen waren die met een student, op een doordeweekse dag, wilde praten over het coke gebruik heb ik een enkeling bereid weten te vinden. Daarnaast heb ik contact gezocht met hoogleraar criminologie Dirk Korf aan de universiteit van Amsterdam, die zijn oratie over drugsgebruik in vissersdorpen heeft geschreven. Hij heeft me veel nuttige informatie verschaft voor mijn artikelen.

Tien dingen die je altijd nog wilde vragen aan een ex-gestoorde – Emma

Mijn artikel is gebaseerd op een bestaande rubriek van VICE. De rubriek genaamd ‘Tien dingen die je altijd al wilde vragen aan…’ Ik heb ervoor gekozen om een ex-cliënt te interviewen. Deze persoon heeft in een psychiatrische inrichting gezeten in Heiloo. Ik heb haar tien vragen gesteld over haar dagelijks leven en haar verleden. Ik heb zoveel mogelijk artikelen gelezen die verschijnen op VICE over deze bepaalde rubriek. Ik heb geprobeerd dit zoveel mogelijk na te bootsen.